Közösségi adószám ellenőrzés

Közösségi adószám ellenőrzés, hitelesítés – VIES

Jogszabály – idézet:

A közösségi adószámok érvényességét az adóhatóság előtt igazolható módon ellenőrizheti az Európai Bizottság internetes honlapján (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/), ha a lekérdezéskor megadja saját közösségi adószámát.

Ebben az esetben a megerősítés eredményekor Ön egy egyedi hivatkozási számot kap, mely alapján az adóhatóság az Ön által kezdeményezett lekérdezést – érvényes közösségi adószám megerősítése esetén – azonosítani tudja. Az adóhatóság előtt történő igazolás céljából ezért feltétlenül fontos, hogy az egyedi hivatkozási számot tartalmazó lekérdezés eredményét irataiban megőrizze.

Amennyiben a lekérdezett tagállami közösségi adószámhoz név- és címadat is megjelenik, úgy a megjelenített adatok pontosságának megerősítése céljából Önnek nem kell az adóhatósághoz sem fordulnia.

Közösségi adószám ellenőrzése – Stock2000

A közösségi adószám ellenőrzés funkció eléréséhez szükséges az Export számla modul megléte.

Az ehhez kapcsolódó új adatmezők: vevő-vies azonosító, szállító vies-azonosító.

A lekérdezés eredményeként visszakapott vies azonosítók felhasználhatók a dokumentumkezelő rendszerben is.

Szerviz munkalapok, vevői megrendelések, szállítólevelek és számlák dokumentum (szerződések, igazolások) sablonjaiban felhasználhatók az adatok, melyeket dokumentum készítéskor a program automatikusan kitölt az adatbázis adataival.

Stock2000 kereskedelmi rendszer – VIES

közösségi_adószám_ellenőrzésA Stock2000 kereskedelmi rendszer vevő és szállító partner nyilvántartó táblázataiból elérhető a VIES közösségi adószám valódiság ellenőrzés és azonosító kérés.

Valós adószám esetén a válaszként visszakapott egyedi azonosítót a program rögzíti. Az azonosító alapján igazolható a hitelesítés.

Ajánlja másoknak is...

 

scrolltop