Funkció fejlesztés – 20161201

100e Ft feletti adótartalmú számlák

Az új funkció figyelmeztet, illetve meggátolja olyan számlák készítését, melyeknél hiányzik a vevő adószáma és az áthárított adótartalma (áfaértéke) eléri, vagy meghaladja az értékhatárt, mely a korábbi 1 millió forint helyett 100 000 Ft.

Részletek az alábbi linken olvashatók a NAV oldalán:

http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/A_termekbeszerzo_szolgaltatas_igenybevevo.html

NAV kompatibilis címadatok

A NAV előírásának megfelelő címadatok nyilvántartása. Az irányítószám, település mellett az egysoros cím helyett a következő bontásban kerülnek az adatok rögzítésre:

  • közterület neve,
  • közterület jellege,
  • házszám,
  • épület,
  • lépcsőház,
  • emelet,
  • ajtó.

NAV kompatibilis vevőcím beállítás esetén a NAV adatexport (adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás) funkció által szolgáltatott adatok az előírásoknak megfelelő formátumban kerülnek exportálásra.

NAV kompatibilis címadatok

dev_20161201_navcim_opcio

dev_20161201_navcim

Bevételezés után automatikus készletkövetés

Az előrendelésként kiadott, értékesített, vagy megrendelésre felvett tételek készletbejegyzése bevételezéskor, ha megfelelő mennyiség érkezett az adott termékből.

A termékek abban az esetben is értékesíthetők, ha jelenleg nincs belőlük készleten. Ilyenkor a raktárkészletben nem történik készletcsökkentés, hogy az ne forduljon negatív tartományba.

Árubeszerzéskor az automatikus készletbejegyzés beállításával lehetőség van a korábbi “piros“, előrendelésként felvett tételek raktárkészletből történő levonására.

Az eddig manuálisan végezhető művelet a bevételezéssel egy időben automatikusan elvégzi a szükséges bejegyzéseket a teljes adatbázisban.

Automatikus készletbejegyzés, készletkövetés

dev_20161201_autokovet

Termék dokumentumok

A termékek leírásában tárolható dokumentum hozzárendelések bővítése. A korábbi képek, leírás, webcím, pdf alapadatok mellett a Termék dokumentumok adatbázis tetszőleges mennyiségű fájl csatolására és a dokumentumok megjelenítésére képes. A funkció elérhető a Termékek – Leírás gomb melletti lenyíló menüből..

Termék dokumentumok

dev_20161201_termleir

Áfa összegzés áfakulcsonként

Bejövő / kimenő számlák, egyéb eladás, nyugták táblázataiban áfakulcsonkénti áfabontás oszlopok megjelenítése. Az új oszlopokban az aktuális áfakulcsok szerinti nettó, bruttó, áfa oszlopok találhatók. Excel export esetén is megjelennek ezek az adatok, tetszőlegesen feldolgozhatók.

Áfa összesítő oszlopok

dev_20161201_afabont

 

Ajánlja másoknak is...

scrolltop