Funkció fejlesztés – 20160710

Új vevő számla, megrendelés felvétel egy kattintásra

Új egyedi vevő. A leggyakrabban előforduló vevő hozzárendelése az “Új vevőlap” gombhoz. A funkcióval egy kattintással kiválasztható a leggyakoribb vevő, keresés és kiválasztás helyett.

 Vevő hozzárendelése a gombhozvevő választás

Új vevő – leggyakoribb vevők

Minden funkciónál, ahol vevő kiválasztásáról van szó, (árajánlatok, megrendelések, stb…) az “új vevő” gomb lenyíló menüjéből az utolsó 10-15 leggyakoribb vevőnév kiválasztható. Ezzel jelentős idő takarítható meg, mivel nem kell a vevőtáblázatban keresni.

 Leggyakoribb vevőkleggyakoribb vevők

Kijelölt termékek gyűjtő – vonalkódok csoportos előállítása

Raktárkészlet termékeinek kijelölése egy táblázatban kontrollálható. Megadható pl., hogy melyik termékből milyen mennyiségű vonalkód előállítása szükséges. Ez lehet polc címke, egyedi termék vonalkód, akciós áru vonalkód, stb…

 Csoportos vonalkód nyomtatás, termék kijelölésdev_20160710_termjelol1

Virtuális negatív készlet

Rendszerünk alapesetben nem engedi a raktárkészlet értékét negatívba fordulni. Ez számos előnyt jelent statisztikáknál, súlyozott átlagár kalkulációnál. A szigorú nyilvántartás a valósághoz legközelebbi képet adja a készletnyilvántartással kapcsolatban.
Mégis előfordul, hogy egy termék hamarabb kerül értékesítésre, mint bevételezésre. Ez adódhat abból, hogy az áru ugyan megérkezett, de a számla (esetleg külföldről) csak később kerül elküldésre. Bár felvehető szállítólevél, vagy bizonylat nélkül is a beérkezett áru, nem minden esetben van idő ezt lekönyvelni, a vevőt nem lehet várakoztatni.

A készletkövetés nélküli – előrendeléssel párosított – árukiadás, értékesítés nem jegyzi be a készletbe az adott tranzakciót, hiszen ha így tenne, a készlet ténylegesen negatívba fordulna.

Az így értékesített, megrendelésre felvett, egyéb módon kiadott termékek bevételezésekor automatikusan megtörténik a készlet bejegyzés. Így utólag minden a helyére kerül, addig sem megmásítva a statisztikai kimutatásokat.

 Negatív készletnegatív készlet

 

Negatív készlet rendezésedev_20160710_termneg2

Súlyveszteség kalkuláció

Tipikus kalkuláció vegyeskereskedések, közértek esetén. Alkalmazható zöldség, gyümölcs termékekre, vagy bárhol, ahol kalkulálni kell a súlyveszteséggel.
Leltári ellenőrzéskor a valósághoz sokkal közelebbi leltári mennyiséget tud a program kalkulálni, ha be van állítva a súlyveszteség mértéke.
Ez adódhat a termék kiszáradásából, öregedéséből.

A kalkuláció egy előre beállított százalékos érték alapján történik.

A beszerzéseket és kiadásokat figyelembe véve, áru mozgás soronként az éppen raktáron lévő készlet csökkentése a korábbiakból fennmaradó, súlyveszteséggel csökkentett készlet alapján. A kalkuláció pontosan számítja ki a tényleges készlet mennyiséget, a súlyveszteséget sorról-sorra továbbgörgetve, az adott készlet mozgáskor rendelkezésre álló mennyiség alapján.

 Súlyveszteség kalkulációÁrukészlet súlyveszteség

 

Ajánlja másoknak is...

scrolltop