rss LEGFRISSEBB TÉMÁK Csatlakozz új fórumunkhoz...

Wifi router jel erősítése

Számítógép és kiegészítők javítása, fejlesztése...
B.Andras
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.10.04. 12:51

Wifi router jel erősítése

HozzászólásSzerző: B.Andras » 2016.10.04. 09:53

Routerel, illetve WIFI hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne:
2 szintes családi házban lakunk, és a router úgy került elhelyezésre a földszinten, hogy a ház másik végében az emeleten már szinte alig fogható a WIFI jel és így nem tudjuk az internetet használni.
Hallottam olyan megoldásról, hogy még egy routert kell telepíteni a lakásban, de tapasztalatlan vagyok ezen a téren, nem tudom azokat hogy kell összekötnöm.
Most egy TP Link TL-WR 740N routerünk van.

opeter
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2016.08.04. 09:58

Re: Wifi router jel erősítése

HozzászólásSzerző: opeter » 2016.10.04. 12:55

Többféle megoldás is létezik a problémára.

Valóban megoldható 2 routerrel is abban az estben, ha mindkét roter rendelkezik ún. WDS (Wireless Distribution System) funkcióval.

Megoldható még Access Point-tal is, amit kábellel (vagy vezeték nélkül is) össze lehet kötni a routerrel, és a lakás olyan pontjára kell elhelyezni, ahol a WIFI szempontjából a többi eszköz "rálát".

Vannak még az ún. WIFI Range Extenderek, amelyek fizikailag kis méretűek, és egy tetszőleges 220 V-os konnektorba lehet bedugni, és megfelelő beállítás után a WIFI jelet "felerősítik", illetve továbbítják nagyobb távolságra.

Hozzátenném még, hogy az itt felsorolt eszközöket megfelelően konfigurálni kell, ami nem túl nehéz feladat, de ha tapasztalatlan vagy ezen a téren, akkor inkább kérd egy szakember segítségét a megfelelő eszköz beszerzésére és beállítására.


Vissza: “Hardver fórum”