Üzletkötők, jutalékok kezelése.


Üzletkötők felvétele, nyilvántartása.

Az üzletkötők táblázatban van lehetőség felvenni új üzletkötőt, vagy szerkeszteni a már korábban nyilvántartásba vett üzletkötők beállításait. A funkció a főoldal "Táblázatok" lapon érhető el.

Üzletkötő nyilvántartása

Jutalék beállításai.

  • előre beállított százalékos jutalék érték
    ebben az esetben az üzletkötő közreműködésével megvalósult eladások mindegyike esetén a megadott százalék lesz az üzletkötői jutalék.
  • árucsoporthoz társított jutalék értékek
    minden árucsoport adatlapján beállítható kétféle jutalék százalék. Az üzletkötőhöz hozzárendelhető a két érték valamelyike.

Az árucsoportoknál beállított "jutalék szorzó" használatával tovább "finomítható" a számított jutalék mértéke.

Az üzletkötők hozzárendelhetők vevőkhöz. Egy üzletkötő akár több vevőhöz is tartozhat. A hozzárendeléssel automatizálható az üzletkötő hozzárendelése 1-1 megrendeléshez, mivel a vevő kiválasztásakor a rendszer a megfelelő üzletkötőt is csatolja.

Üzletkötő - vevő

Kiegyenlítetlen számlák, meghiúsult értékesítés.

Az üzletkötők jutalék táblázatában az is követkető, hogy az adott számla kiegyenlítése megtörtént-e. A kifizetendő jutalékok összegzésénél opcionálisan megadható egy olyan szűrőfeltétel, mely a kigyenlítetlen számlák jutalékait nem veszi figyelembe a kifizetendő jutalék összegzésekor.

Meghiúsult értékesítés, számla sztornó esetén is bővül a jutalék táblázat negatív értékkel. Egyénileg eldönthető, hogy ilyen esetekben a jutalék kifizetésre kerüljön, vagy sem.

Számlázáshoz nem kötődő, egyéb jutalékok.
Lehetőség van manuálisan is felvenni üzletkötői jutalékokat. Ez abban az esetben hasznos, ha külső, egyéb értékesítés jutalékát kell rögzíteni. Használható bármilyen egyéb kifizetés nyilvántartására is.

Üzletkötői jutalékok elszámolása.
Az üzletkötői jutalékok összesített értéke lekérdezhető, a kifizetés funkcióval pedig a kifizetés is rögzítve lesz az üzletkötők táblázatában.

Speciális üzletkötői jutalékszámítás.
Speciális, egyedileg számított jutalék kalkuláció is megrendelhető. Egyedi jutalékszámítási funkciókat is készítünk szükség esetén.

Saját munkatársak üzletkötői jutalék kezelése.

Belső üzletkötők

A "Megrendelőlapok" főmenüjében található "Beállítások" -> "Üzletkötő hozzárendelése belső felhasználó szerint" opció engedélyezése esetén lehetőség van belső jutalék elszámolásra.
Minden újabb megrendelés felvételkor a megrendeléshez társított üzletkötő maga a felhasználó lesz.
Értékesítés esetén a jutalékok nyilvántartása felhasználónként kerül gyűjtésre, kezelésre.

2016-11-01 12:00 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.