Stex számlázó program - első számla kiállítása


A Stex számlázó program elindítása után a következő (verziónként kissé eltérő) képernyő jelenik meg:

Első indításnál az adatbázis üres, ezért a mezők üresen láthatók.


1. jelölés
Az "Új" gombra kattintva lehet kezdeményezni a számlakészítést. Ezután a 2. jelölésnél látható "Vevő adatai" blokk aktív lesz.

2. jelölés
A vevő adatainak kitöltése után (név, cím, bank, számlaszám, vevőkód, adószám) a felső "Alkalmaz" gombbal rögzíthető a vevő az adatbázisban, és egyúttal elkészül az első számlalap is.
Ha a vevőkód nincs kitöltve a program automatikusan generál újat.
A későbbiekben a "Név" melletti megnyitás gombbal lehet megjeleníteni a vevőtáblázatot, ahonnan keresés után egyszerűen kiválasztható a megfelelő vevőnév.

3. jelölés
Az "Új sor" gombokkal a számlázandó tételek vehetők fel a számlalapra. Választhatók egy előre feltöltött szolgáltatás/munkadíj/termék táblázatból, vagy kitölthetők manuálisan is.

Ha a vevőadatok és a számlázandó tételek is megfelelőek,
4. jelölés
Számlakészítés indítása. A számla azonnal elkészül, megjelenik a képernyőn, nyomtatható. Ezután bekerül a "Kiállított számlák" nyilvántartásba.

Több számlalap is készíthető párhuzamosan, nem szükséges azonnal elkészíteni a számlát.
A korábban felvett számlalapok közt lehet keresni, azokat ki lehet nyomtatni ellenőrzés céljából, még mielőtt ténylegesen elkészülne a valódi számla.

Elvégzett munkák, vagy megrendelések nyilvántartására is használhatók a számlalapok, és a szükséges időpontban kiszámlázhatók.

2016-09-16 10:42 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.