Termékcsoport áfakulcs változtatás után a termékek áfakulcsa nem változik.


Az árucsoportok beállításait a termékek öröklik, mint alapértelmezett beállítást. Az árucsoport adalapon láthatók/szerkeszthetők ezek a beállítások.
Ha az áfakulcs, vagy egyéb alapérték átállításra került egy bizonyos árucsoportnál, akkor az az újonnan létrehozott termékeknél már érvényesülni fog.
A korábbi termékek beállításai maradnak az eredetiek, hiszen nem biztos, hogy egy új beállítás a régi termékeket is érinti.
Ha szükséges az új beállításokat a készletnyilvántartásban korábban rögzített termékekre is érvényesíteni, akkor a következőket kell tenni:

Árucsoportok -> a megfelelő árucsoport megnyitás (duplaklikk, vagy Enter) -> Felső menü -> Adatok módosítása az összes kartonon...

Áfaváltozás

A megfelelő beállítást választva a kartonokon (termék adatlapokon) felülírásra kerül a beállítás az árucsoport adatlapon található beállításnak megfelelően.

Így a lehetőség adott a változtatáshoz, és az árucsoport beállítások változtatásával nem fog véletlenül sem adatvesztés történni (korábbi beállítások elvesztése).

2016-09-15 13:01 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.