Árucsoportok - alcsoportok kezelése


A Stock2000 raktárkészlet nyilvántartásában lehetőség van tetszőleges számú árucsoportot létrehozni. Az árucsoportok tulajdonságait a termékek öröklik. Célszerű olyan árucsoportokat létrehozni, amiben a termékek fő tulajdonságai, paraméterei hasonlóak.
Ilyen például a megnevezés felépítése (típus, szín, méret stb...).
Az árucsoportokat tovább lehet csoportosítani alcsoportok létrehozásával.
Többszintű csoportosítás kezeléséhez engedélyezni kell az "Árucsoportok fa-struktúra megjelenítés" opciót, mely a Telephelyek képernyőn állítható.

Áru alcsoport

Az alcsoportokat rendkívül egyszerű beállítani. Az árucsoport adatlapon, az "Árucsoport elrendezés" lapon az egérrel (fogd és vidd) módszerrel lehet egymás alá behúzni a csoportokat.

Árucsoport elrendezés

Ha egy alcsoportot ismét főcsoportnak kell minősíteni, akkor a csoporton jobb-klikk-menü - Termék főcsoport - menüpontot kell választani.

Ezután minden képernyőn, ahol árucsoport választásra van lehetőség, a megfelelő struktúrában fognak a csoportok megjelenni. A keresés úgyanúgy működik, mint normál nézetben.

Árucsoport struktúra

A raktárkészlet menüjében (Beállítások) válaszható opció, hogy az alcsoportok mindig kibontva jelenjenek meg, vagy sem.

A fő- és alcsoportok létrehozása mellett van egy másik lehetőség is további csoportosításra.
Minden termék adatlapon található egy "Alcsoport" mező, melyhez tetszőleges címke adható meg. Ez a mező öntanuló, ami azt jelenti, hogy a korábban megadott címkék egy listából választhatók, de újabb címke is felvehető.
Az árucsoportok megnyithatók a felvett címkékre hivatkozva is. Ebben az esetben csak azok a termékek jelennek meg egy csoporton belül, melyek ugyanazzal a címkével vannak ellátva.

2016-09-20 07:59 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.