Mennyiségi és akciós kedvezmények kezelése.


A mennyiségi kedvezmények lehetővé teszik, hogy egy adott árucsoport, vagy termék értékesítése esetén mennyiségtől függően különböző eladási árakat határozzunk meg.
Árucsoporthoz kötött mennyiségi kedvezmény esetén beállítható tetszőleges mennyiség és a hozzá tartozó százalékos kedvezmény érték. A százalékos érték negatív is lehet, ebben az esetben felár is definiálható (pl. csomagolási egység megbontása esetén).
Az árucsoporton belül termékenként is be lehet állítani mennyiségi kedvezményt. Ha az árucsoporthoz és a termékhez is tartozik mennyiségi kedvezmény beállítás, akkor a termék kedvezmény fog érvényesülni. Így az árucsoport kedvezmény beállításai alól kivételt képezhetnek egyes termékek. Termék kedvezmény nem csak százalákos értékkel adható meg, fix eladási ár is lehet.

Az engedmény beállítások az árucsoport / termék adatlapokon elérhetők.

Beállítás:

Mennyiségi engedmény beállítás

Árukartonon látható termékenként a mennyiség, engedmény, listaár és engedményes eladási ár:

Emgedmény eredmény

Az akciós kedvezmények hasonlóan működnek mint a mennyiségi kedvezmények. A különbség, hogy időszak is megadható 1-1 engedményhez. A megadott időszakban (akciós időszak) érvényesülnek a beállított mennyiségekhez kötött kedvezmények.

A mennyiségi, illetve akciós kedvezmények árukiadáskor érvényesülnek a mennyiség függvényében. Korábban elkészített megrendelések mennyiség módosításánál, vagy árfrissítésénél is a beállításokhoz képest változnak az eladási árak.
Az eladási árak rögzítésével megadályozható, hogy árfrissítés, vagy mennyiség változás esetén a korábbi árak változzanak. Ennek korábbi árajánlatok ármegőrzése esetén lehet jelentősége.

2016-09-20 02:17 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.