Képek automatikus szinkronizációja


A Stock2000 raktárkészlet adatbázisában képek is csatolhatók az árucsoportokhoz, termékekhez. SOAP webáruház szinkronizáció esetén a képek automatukisan feltöltésre kerülnek a webáruházba is.
Webáruház feltöltés, szinkronizáció alkalmával a képek átméretezésre kerülnek, bélyegkép, kiskép és normál kép formátumokban lesznek tárolva a webáruház adatbázisában.

Webáruház feltöltéskor a webes megjelenítésre jelölt termékek bekerülnek a webes adatbázisba. A termékekről minden információ és csatolmány is feltöltésre kerül.

Webáruház frissítésekor csak azok a termékek kerülnek felülírásra a webes adatbázisban, melyeknél változott valamelyik paraméter.
Pl. ár, engedmény kategória, megnevezés, leírás, csatolt kép, webes hivatkozás (link), stb.

A Stock2000 kereskedelmi rendszerben az alábbiak szerint lehet a képeket a termékekhez csatolni úgy, hogy azok a webáruház feltöltésekor, frissítésekor automatikusan szinkronizálva legyenek:

Előkészületek
A Beállítások -> Telephelyek -> Mappák -> Képek (webáruház) lapfül alatt be kell állítani azt az útvonalat, ahol a webfeltöltésre szánt képek elhelyezésre kerülnek.
Az itt beállított mappának mindenképpen olyannak kell lennie, amit a webszerver a feltöltés folyamán el tud érni.
Ha a szerverünkön engedélyeztük az IIS-t (Internet Information Service), akkor alapértelmezetten a C:\inetpub\wwwroot mappa lesz a webmegosztó könyvtár, tehát ezt az útvonalat kell beállítani.
Természetesen ezen belül létrehozhatunk tetszőleges mappát (pl. "Stock_kepek"), a lényeg, hogy a megfelelő útvonal legyen a programban megadva.

Webkép 1

A program képes arra is, hogy a képek csatolásakor az Árucsoport adatlapon, a Leírás lapon megadott almappába helyezze a képeket a fenti mappán belül.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha pl. van egy "Laptopok" nevű árucsoportunk és ennek az árucsoportnak az adatlapján a Leírás lapfül alatt megadjuk a Képek mappa (webáruház) résznél a C:\inetpub\wwwroot\Stock_kepek\Laptopok útvonalat, akkor az ebben az árucsoportban bármelyik termékhez csatolt kép a megadott alkönyvtárba fog kerülni.

Így a webfeltöltésre szánt képeink is átlátható fájl struktúrában lesznek eltárolva.

Webkép 2

Ha ezek a beállítások megtörténtek, akkor a képek csatolásakor a képfájl elmentése a fenti beállításoknak megfelelően automatikusan fog történni.
(Arra feltétlenül ügyelni kell, hogy sem a képfájl nevében, sem az azt tartalmazó mappa nevében lehetőleg ne legyen ékezetes karakter és szóköz, mert ellenkező esetben nem garantálható a feltöltés helyes működése).

A kép csatolásának menete
A termék árukartonján nyomjuk meg a Leírás, fotó gombot, majd a Módosít gomb megnyomása után adjuk hozzá a képet Adatbázisban tárolt képként!

Webkép 3

Tallózzuk be a képet a számítógépünkről, tetszőleges helyről.

Webkép 4

A program fel fogja ajánlani azt a mentési útvonalat, amit már korábban beállítottunk az Árucsoport adatlapon.

Webkép 5

Mentsük el a képet a felajánlott útvonalra.
Mentéskor a Stoc2000k automatikusan át is méretezi a képet a webfeltöltésnek megfelelő méretűre, valamint a Termék leírásnál mappában tárolt képként is megjelenik.

Webkép 7

2016-09-22 07:24 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.