Szállítási és egyéb költségek kezelése


Költségek kezelése, bejövő számlák.

A Stock2000 kereskedelmi rendszerben lehetőség van költség számlák nyilvántartására is. A "Bejövő számlák" táblázatban tetszőleges, árukészlethez nem köthető egyéb számlák is felvehetők. Az egyéb számlákon bármilyen tétel szerepelhet. A megfelelő szűrő beállításával ezek a számlák külön lekérdezhetők, nyomtathatók, összesíthetők.

Áruszámlákhoz kötött szállítási és egyéb költség.

A szállítási költség az áruvásárlási számlákhoz (bevétlapokhoz) is köthető, ebben az esetben speciális lehetőségek állnak rendelkezésre.
Az áruvásárlás bevételezésénél megadott szállítási és egyéb költség esetén a termékek a bekeráraik arányos növelésével kerülnek a raktárkészletbe.
(pl. ha a szállítási költség értéke 10%-a a teljes áruszámlának, akkor a számlán szereplő minden egyes termék bekerára 10%-al lesz megnövelve)

Így pontosan kimutatható lesz az áruk tényleges bekerülési ára, hiszen a beszerzési ár az egyéb költségekkel növelt, valós érték lesz. Nyereség számításnál sokkal pontosabb képet kapunk.
Az is jól látható értékesítésnél, hogy mi az a minimális eladási ár, mely alkalmazásával még nem veszteséges az eladás.

A szállítási, illetve egyéb költség utólagos módosításakor a rendszer felülírja a megfelelő termékek bekerárait. Ha értékesítés is történt a bevételezés óta, akkor a nyereség adatok korrigálása is automatikusan megtörténik. Ez a folyamat a beszerzési árak felülírásakor is megvalósul.

Áruvásárlási számla végösszegének módosítása.

Bizonyos esetekben szükség lehet az áruvásárlási számla végösszegének megváltoztatására.

Előfordulhat, hogy a szállítói számla végösszege nem pontos, az áruk összértéke nem adja ki a végösszeget. Ez adódhat olyan tételsorokból is, melyet nem szeretnénk rögzíteni az adatbázisban.

Ahhoz, hogy a nyilvántartás szerinti végösszeg megegyezzen a szállítói számla végösszegével (átutalások, kifizetések, részfizetések követése esetén fontos), lehetőség van a program által, áruk összesítésével kiszámított végösszeg felülírására.

A bejövő számlák "Táblázat" lapfülön a végösszeg mezőkre duplán kattintva lehet az összegeket megváltoztatni. A folyamat visszafordítható, ha a végösszeget töröljük. Ilyenkor ismét a program által számított érték lesz aktív.
A végösszeg manuális szerkesztése nem befolyásolja a termék adatbázist, nem érinti a bekerárakat.

2016-10-18 02:34 STOCK2000HU

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.